5 feb. 2014

Min räddare för frusna fötter

Jag fryser enormt om fötterna på kvällarna när jag ska sova. Jag sydde tidigare en lite rispåse som funkade utmärkt men som var.... Tja, för liten ;)

Den här gången latade jag mig lite och tog ett örngott som jag sydde kanaler på tvären på. Jag fyllde varje kanal med lite ris och så sydde jag tvärs över och stängde kanalen. Gjorde om allt igen och sydde ihop  i öppningen också.

En rispåse på ca 2 kg är väl så där lätt att få in i micron och jag fortsätter att utveckla min stora rispåse för fötter. Trots att den är bökig att värma i minimicro och man får ta ut och vika om den efter 2 min och köra 2 min till, så har den räddat min nattsömn!!!  Jag sover gott hela natten när jag har min rispåse i sängen. 
Antingen har jag den dubbel med fötterna inuti eller så lägger jag den på mig, allt efter var jag fryser någonstans.

För att inte smutsa ner den så har jag ytterligare ett örngott utanpå som jag kan tvätta. Nästa försök inbegriper vete istället för ris, för att se vilket som värmer längst.

3 kommentarer:

Magdalena sa...

åh, va' härligt! jag sover också alltid med en värmepåse på vintern :) min är en köpes, tror det är vete i den... ser med spänning fram emot din "utvärdering" mellan de olika :)

Rumpetuss sa...

Vilken smart värmare!!! Mysigt!! Å filten - superfin!!,

Drutten sa...

Visst är det härligt med värme i sängen. Barnen vill ha sina kuddar varje kväll, sen när jag ska gå och lägga mig snor jag en av barnen och värmer till mig också! Jag har vete i mina, köpte en 25 kilos säck på granngården... Har rätt mycket kvar, trots att jag sytt och gett bort många.