9 apr. 2009

Min virkhörna och "Garn&Choklad"-paket

Jag satt och tittade på "Hem till gården" och virkade idag -jajemän, tantvarning på hög nivå- ;) men det skiter jag i =)
Då, när reklamen kom och hjärnan släppte fokus på tv, och vilken färg och vilken maskbåge jag skulle virka i, så kom jag på att jag läste om Fröken Elsas "virkhörna" för ett tag sedan... Och här är min!
I vår fula, men barnvänliga, soffa med fötterna (i sina nya tofflor) på bordet och med min burk med saxar, virknålar (fodralet ligger på bordet ser jag), stoppnålar att fästa trådar med, stickmarkörer, en nagelfil (ifall tråden fastnar i naglarna) och lite sytråd....
Alla garner har jag i en byrå till vänster, ovanpå byrån bor fiskarna....

* * *

Idag hade jag bara 1 barn hemma - lilla Prozac (även döpt till Alfred) och då känns det som semester att åka och shoppa! Han och jag åkte först till chokladbutiken där vi fick 300 gr choklad till priset av 200 gr! *yey* så ikväll har jag ätit rabarbertryffel doppad i mörk choklad *goooott*. Efter det så tog vi vägen till Rusta för att köpa garn, men de hade bara stora nystan (150g) i naturmaterial så vi köpte bara ett insektsnät till ytterdörren och åkte till Max istället =)

Efter att ha stillat vår hunger så åkte vi in till centrum och hittade faktiskt parkeringsplats! Det var längesedan jag såg så mycket folk i stan!
Prozac var lycklig för han fick gå idag istället för att åka vagn, eftersom jag bara hade han att hålla ordning på, han hade försvunnit inne på Rusta tidigare på eftermiddan ;)

Inne hos "garntanten" hittade vi Eco Babyull, och det är ju både naturmaterial och ekologiskt, dessutom bara 25 gr i varje nystan så det blev fyra nyanser!! Det hade jag uppskattat i alla fall!!

Jag hittade även garn till den amigurumi jag ska börja bygga mönster till... Det blir nog ett försäljningsmönster tror jag...

I alla fall, förutom garn och choklad så kommer jag skicka med ett koppunderlägg, här lade jag dit mitt egna pepparkakshjärta, men jag virkade ett nytt efteråt (bilden nedan) och det var mörkt så jag ville inte fota om utan dagsljus... Så nu ska jag bara skicka paketet... Jo just det... Mönstret på koppunderlägget kommer så klart från Fröken Elsa - Bästaste katten i världen på att virka =) Garnet jag virkade med var Marks Bianca...

1 kommentar:

Fröken Elsa sa...

Kul att få se din virkhörna och det var en häftig bild! :)

Dina nya tofflor ser fina ut. Jag ska testa att virka ett par tofflor a la Teskedsmamman så småningom :)

Nu blev jag sugen på att virka några hjärtunderlägg. Får nog göra det...

"Bästaste katten i världen på att virka" Gulligt skrivit :)

Hoppas att du och din familj får en trevlig och mysig påsk.

Hej så länge!