18 juli 2009

Hello Kitty mössa och lite till


Ian har tjatat länge om en Hello Kitty mössa och nu har jag gjort en!

Han ville inte att jag skulle göra färdigt den utan han ville ha den så. Jag hade velat sätta en rosett och ögon på den också.

Garn: Järbo Soft Cotton
Mönster: Eget
Virknål: 5.5 mm

Jag virkar så tokhårt att jag måste ha stora nålar....

Tänkte jag skulle göra en helt klar i akrylgarn så att jag kan visa upp en som är färdig. Dessutom behöver jag få klart mönstret också.

Någon undrade över mönstret, den här gången kommer jag ta betalt för mönstret, men det blir inte många kronor.... Jag håller på för fullt med en mössa som ska blir fullständigt klar och så kommer mönstret till försäljning så snart det är renskrivet.

* * *

Jag har börjat på min nya idé här och jag har kommit en liten bit, tänkte jag skulle skriva klart här och sedan fortsätta på den. Det är ett fodral till mina virknålar. Den virkas med smygmaskor (första 3 varven med fasta maskor - Singel crochet) och jag får även provköra min krok för smygmaskor (slip stitch). När den är klar ska den tovas (felt) i tvättmaskinen.

* * *
Ikväll skulle jag leta reda på två nystan som jag tänkte virka en beanie till Alfred av. Jag hittade dem inte utan fick rota igenom alla påsar med garn, för att sedan hitta dem i byrån *ops*.
Medan jag höll på och rota hittade jag också min virknål som varit borta ett tag. Jag sorterade garnen och stoppade i påsar, så att allt garn av en sort låg i samma påse. Jag slängde en halv kasse med små, små nystan som jag kände att jag inte hade användning för.
Fattar ni hur mycket garn jag har?

5 kommentarer:

Pixi sa...

Tjit vad söt mössa!! Den var helt enkelt jättesnygg utan ögon o nos oxå!!JAg har oxå massor med garn,men sen när man sak göra nåt nytt ,nja då vill jag ha mer ..det kan ju taaa slut...lr näää egentligen inte ,hehe..Har inte plats med det nånstans utan nu får jag sluta stryka kläder i garderoben för det e lixom inte lönt när man har kassar som tar upp hela utrymmet ,så nu måste det antingen bli en bokhylla lr så får jag vänta till sonen ska flytta i höst o fylla hans garderob med det istället för jag e himlans trött på att ha allt i påsar!!.Hoppas du får en underbar helg! kram =)

Sunna sa...

Vilken urhäftig mössa och vilken otrolig garnskatt du har

TokTova sa...

Underbar mössa. En liten fråga, hur hinner du virka så mycket när du har tre barn??? Jag hinner inte ens en tiondel och jag har bara två:-(

Anonym sa...

Vilken härlig mössa! finns det nån möjlighet att få mönstret?
Mona

Olga sa...

Hej Magdis!
Tycker mössan är helt underbar!
Kan man beställa en sådan?
Gärna i lite tjockare, varmare garn så man kan ha det på hösten :) Håller med Ian - den är supersnygg utan varken ögon eller nos!