31 aug. 2009

Pulsvärmare med krok-ig disktrasa?

Nu är jag äntligen klar!!!!!! De här pulsvärmarna åsamkade mig öm hårbotten för 1 mån sedan när jag inte fick till det som jag ville och slet mitt hår! Mest beroende på att jag saknade strumpstickor i rätt storlek...
Nu är strumpstickorna inhandlade och pulsvärmarna är äntligen klara! Nu ska jag snart hälsa på kompisen och ge henne 2 par pulsvärmare och 2-3 disktrasor, beroende på hur många jag får ut från 1 härva....
Garn/Yarn: Wendy Peter Pan Double Knit
Stickor/DP needles: 4 mm
Mönster/pattern: "Britta" av Birgitta Adolfsson, från boken Pulsvärmare

I'm finally finished!! These wrist warmers have been a "problem" to me, I didn't have the right size of double pointed needles... Now I have *haha* and I have now completed the mission. All I have to do know is to do some dishcloths and then I hope my friend will offer me a cup of coffee ;)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Mitt projekt med disktrasorna fortsätter, här är snäcktrasan klar och har fått en snygg kant. Den grå blev ingen tawashi utan en trasa med fasta maskor... jodå, det är fasta maskor men de är tagna varannan i främre och varannan i bakre maskbågen! Jag har även ojämt antal maskor (39) och då blir det sådant här våffelmönster. Jag börjar varje varv med en luftmaska och så tar jag första maskbågen i den främre.... Gör man annorlunda blir det annorlunda mönster :)
My project with the dishcloths continues... The purple one with shellstitches is finished and I decided not to do a tawashi and made a dishcloth with single crochet instead... I promise! It is single crochets! But i make every other stitch in front loop and every other in backloop only. I have an uneven number of stitches (39) and I begin every round with 1 chainstitch and then I make the first stitch in front loop.... If you do otherwise you will have another pattern :)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Idag har jag köpt en kroknål på eBay *aj lööööv ebay!* Med porto går den på typ 70 spänn och då är det ändå en med kabel...
Jag tog en 4 mm för jag tänkte att det är det man använder mest (ialla falla jag) så nu väntar jag otåligt på att den här ska dimpa ner i brevlådan!
Visst kan jag testa att kroka med vanlig nål meeeeeen... what the heck! Nu har jag en riktig!!!
Här ska krokas grytlappar!

Today I bought a tunisian hook on eBay. It costed me not even $9 so I'm happy!! I bought a size G because that's what I uses the most. Now I will wait impatiently until it arraives in my mailbox!
I know I can crochet tunisian with a normal crochet hook, buuuut... what the heck! Now I have a real one!!
Now I'm gonna do potholders!!!



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

"Jag tänkte ha en lite tävling för att fira att jag kommit upp i 25 000 unika besökare. Länge har jag funderat kring vad jag ska kunna ha som pris, och har bestämt mig för att lotta ut en japansk pysselbok."
Pågår tom 13/9

3 kommentarer:

Sunna sa...

Jisses vad du ligger i. jag har tittat på de där pulsvärmarna också. köpte den boken för den är så mysig att bläddra i. hitills har jag inte stickat några av mönstren men det kommer nog.

Camilla Kronholm sa...

Så vackra de är... jag vågra knappt hoppas att de kan vara de som ska bli mina....
Jag skulle kunna spendera hur mycket som helst på virkade ting från dig :-)
Kram en som skulle vilja kunna virka....

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Camillus: Det kan vi fixa ;) En hobby som du kan anpassa ordentligt efter bra och dåliga dagar...