10 apr. 2012

Rätstickade vantar på 2 stickor...

Jag hittade ett mönster på rätstickade vantar på 2 stickor, i en gammal bok som jag lånat på biblioteket. Jag kopierade mönstret för jag tyckte de var så fina!
Vantarna var lätta att sticka men så klart så kunde jag som vanligt inte följa mönstret helt, men nu har jag gjort dem och jag kommer göra fler för de blev fina och blir nog finare om man följer mönstret
Alfred fick vantarna och blev som vanligt överlycklig...

I found a pattern on garter mitts knitted with two needles, in an old book I borrowed from the library. I scanned the  copied the pattern because I thought they were so nice!
The mittens were easy to knit, but of course I could not follow the pattern completely, but now I've done them and I will do more for they were sweet and will probably be sweeter if I follow the pattern
Alfred got the mittens and was as usual very happy ...6 kommentarer:

Sunna sa...

ser ut som vårvantar, min svaghet är ju att sy ihop snyggt, annars är det en himla bra ide för jag vet många som inte gillar strumpstickor

☆ Magdalena ☆ sa...

På dessa har jag sytt i yttersta "ändknoppen" på det rätstickade varvet...

Annars är tipset att sy med sytråd, blir snyggast.

Lena Nordin sa...

Wow, detta har jag inte sett innan. Det finns så mycket kunskap att inhämta från våra bibliotek. Förstår att han blev glad över dessa :)

ansipansan sa...

Oj, superfina vantar och vilken kul teknik! Är precis i färd med att handla några småprylar från din butik, som jag nyss råkade snubbla in i. :-)

Elisabeth Svensson sa...

Verkligen jättefina... Du kan inte tala om vad boken hette så ska mitt bibliotek här hemma få sig ett besök..

☆ Magdalena ☆ sa...

Oj, nu skäm jag, har ingen aning om vad boken heter.... Men jag har ett svagt minne av att titeln var något med stickat, mössor och vantar.... alltså tror jag ;)